2008.12.16. | pumpa | 3 komment | interior

Wellness Belgrád fölött

A képeken látható, '70-es években épült tömb korábban a “Danube Flower” nevet, illetve ennek szerb megfelelőjét viselte. Az egykor emblematikus, jövőbe mutató konstrukció a belgrádi Duna-parton áll, története során még Tito is elfogyasztott egy ebédet falai között. A háborúban azonban megsérült és az egyébként is pusztuló épület végleg eltűnni látszott.

A közelmúltban azonban egy ingatlanfejlesztési koncepció mentén új életre kelt. “Wellness Sky” néven olyan wellnessközpont kapott helyet az épületben, amely a világ jelentős részén megállná a helyét a legmodernebbek között is. A terveket a belgrádi 4of7 design stúdió készítette, együttműködésben a londoni ‘superfusionlab’ szakembereivel. A háromszöget formázó betontömb jellegzetes jegyeit a belső terekben is megőrizték, így a világító álmennyezet is háromszögekből épül fel.

A betonból épült, klasszikus szendvics erős rokonságot mutat a budapesti Déli pályaudvarral, kíváncsi lennék, vannak-e valahol bemutatható látványtervek annak jövőbeli, vagy inkább egyszer eltervezett belső tereiről?

Design: Djordje Stojanovic, Vlada Pavlovic & Slavko Milanovic

Via: Yatzer, Yanko Design

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr27814519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oolajtoo 2008.12.20. 23:43:45

az amúgy Kővári György által tervezett déli pályaudvart majdnem biztos, hogy lebontják. nincs jövőkép a pusztán meglévő épületre, a teljes környezet átalakítása várható.

a várható építmény kb a montparnasse‎-nak felel majd meg

goebi 2008.12.30. 12:54:35

ez nagyon bejön. hiányzik nekem az effajta, sokak számára elfogadható és jól mutató épület pestről...

DEP 2009.01.01. 23:40:37

Mondjuk a legjobb volt amikor 2006-ban a válsztások során az újáépülő Déli-vel reklámozta magát a kormány.
Igaz a látványterven, teljesen rendbe volt hozva a pályaudvar és akkor leszedték a műmárvány vakolatot. Amit máig nem sikerült visszatenni.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása