2009.02.03. | pumpa | Szólj hozzá! | kiállítás

Asztali design felsőfokon - Lublóy Zoltán kiállítása

Mitől lehet a mai árudömpingben egy asztali szett, vagy akár egy teáskészlet egyedi? Lublóy Zoltán szerint akár már egy icipici plusszal: legyen meglepő, humoros, minden oldala rejtsen újdonságot, kerülje az unalomig ismételt, hagyományos arányokat. Akit közelebbről is érdekel, miként működik az elmélet a gyakorlatban, látogasson el február 3-án, kedden a budapesti Ráday Galériába, ahol 18 órától nyílik meg Lublóy Zoltán iparművész önálló tárlata.

Lublóy Zoltán a MOME szilikát tanszék alig harminc éves szakoktatója azért vágott bele az egyetem doktori fokozatú képzésébe, hogy korábbi ösztöndíjai alkalmával elkezdett asztali edények témakörét három kategóriában is  továbbfejleszthesse. Az egyik kategória egy exkluzív kollekció művészibb formavilággal; a másik irány kisszériás, minőségi tárgyegyüttest tartalmaz, a harmadik pedig nagyobb darabszámban gyártható, de mind formájukban, mind funkciójukban egyediséget hordozó készleteket egyesít.

Ezeket a kézjegyeket alkalmazza Party szett tálaiban, reggelizős készleténél, és az égetőkemencéből frissen kikerült Cactoo vázájánál. Ez utóbbi képviseli legjobban azt az organikus világot, amelyet Lublóy Zoltán magáénak vall, hiszen véleménye szerint a kerámia már anyagában a lágyság, a finomság érzetét kelti, így számára az íves, gömbölyded tömegek magától értetődőek. A tervező egyébként nemcsak a porcelán, hanem az üveg univerzumában is otthonosan mozog. Ezt bizonyítja a Campona Italgyártó Kft. pályázatán első díjat kapott likőrös palackja, és az Ajkai Üveggyárnak készített pálinkásüvegének harmadik helyezése.A szakmai felkészültséghez nélkülözhetetlen a nemzetközi trendek követése,amit szakoktatóként és alkotóként egyaránt kötelező érvényűnek tart Lublóy Zoltán.

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 8., Ráday Galéria

Időpont: 2009. február 3., 18 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr11919785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása