2010.02.11. | pumpa | 2 komment | social építészet élettér

Kortárs nappali menedék hajléktalanoknak


(Octogon.hu) Naponta száz hajléktalan ellátására, gondozására épült fel a télen meglehetősen hideg Lettország fővárosának központjában, a Rigába érkező vasútvonalak melletti foghíjtelken álló intézmény, ami építészeti szempontból is figyelemreméltó. Lejnieku projektēšanas birojs és a 8 a.m. irodák mérnökei olcsón kivitelezhető és üzemeltethető és funkcionális szempontból jól működő épület kidolgozására törekedtek.

A Mikus Lejnieks vezetőépítész irányításával elkészült épület a csillogó fémburkolat mellett a véletlenszerű ablakkiosztással hívja fel magára a figyelmet. A véletlenszerűség azonban nincs minden elmélet nélkül: az erősen elvonatkoztatott mögöttes arról szól, hogy azoknak az embereknek is lehessen saját ablakuk, akiknek nincs saját lakásuk. Ez egyszerre jelnet kapcsolatot a befogadó intézménnyel, illetve a bent tartózkodók számára külvilággal. További infó: Octogon.hu

További infó: Octogon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr931749107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fitymacsattogas 2010.02.11. 13:28:32

nagy konténer...
ablakvariálás, micsoda kortárs

Borzasztó Károly 2010.02.19. 14:03:19

"nappali menedék hajléktalanoknak", szóval éjszakára kizavarják őket a fenébe? :) Biztos nem volt szociális munkás, aki vállalta volna az éjszakai műszakot :)

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása