2010.02.18. | pumpa | 2 komment | programajánló art kiállítás

Faun Labirintusa - kiállítás a mesébe menekülésről

Ma este hét órakor nyilik meg a Faun Labirintusa, azaz Eln Iván, Gazdag Ágnes, Huszánk Szilárd, Lakatos István, Pinczés József és Veres Adrienn csoportos kiállítása, a budapesti Polis Caffé Culturale tereiben.  A kiállítás kiindulópontja a Faun Labirintusa című film, melyben egy kislány a háború borzalmai elől saját mesevilágába menekül, egy szürreális fantázia világba, mely összefonódik a valósággal és nehezen eldönthető egy idő után, hogy mi valós és mi nem. Mindez hihetetlen szuggesztív képi világgal bemutatva.

A tárlat koncepciója is arra épül, hogy az emberek milyen szürreális világokat, meséket szőnek maguknak, hogy a hétköznapi dolgaik elől elmeneküljenek. Kimondottan érdekelt e témakörben a szürrealitás vászonra, papírra avagy más médiumba varázslása, a mesevilág, természet és különböző lények, állatok játékos, abszurd, ironikus megjelenítése.

Kurátor: Nádudvari Noémi

Megnyitó: 2010. február 18., csütörtök 19 óra

Megnyitja: Ma’ayan Danoch és Ivan Mijačević (izraeli és szlovén kortárstánc alkotópáros)

Megtekinthető: 2010. február 19 – március 20. -  H-Szo: 9.00 – 23.00

Helyszín: Polis Caffé Culturale, hybrid art&cafe / 1088. Budapest, Bródy Sándor u. 8.

Web: www.hybridart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr161768604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása