2010.04.25. | pumpa | 5 komment | építészet élettér

Kultúrház a Hollywood-felirat alatt

A Lee-hegyen látható, legendás "Hollywood" felirat eredetileg nem a filmipar fellegvárát, hanem egy egyszerű ingatlanfejleszési projektet reklámozott. A hegyoldal története 2008-ban, ezen a vonalon folytatódott: a terület tulajodnosa lakóparkot épített volna a csúcsra, de a projekt elvérzett a látványt féltő helyi lakosok ellenállásán. A központi kérdés nyilván itt is a pénz, hiszen a tulaj a piaci ár ötszörösét, 22 millió dollárt kért a telekért. A huzavona azóta is tart, de egy érdekes koncepció most segíthet megoldani a problémát.

Bart de Lege, Frederique Hermans, Jan Bloemen, Joep Verheijen és Steven van Esser, dán és belga építészek tervezték a képeken látható épületet, amely a hegyoldalba olvadva, illetve beépülve nem teszi tönkre a megszokott látványt, inkább aláhúzza a betűket. A kilátás nem rossz, ráadásul az első kapavágástól a világ egyik legismertebb kulturális lehet színházzal, kaszinóval, miegyébbel belül. A HOLLYWOOD un-der-lined elnevezésű koncept lényege, hogy a nemzeti örökséghez tartozó műemlék megőrzése mellett teremtsen értékes üzleti projektet.

Via: ArchDaily

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr921951028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jeepo · http://meska.hu/ProductView/index/101569 2010.04.25. 22:41:07

érdekes elképzelés,
az "[u] Click here!" tetszik a koncept képen :D :D

supermatic 2010.04.25. 22:52:57

srácok ez egy színház! olvastok is vagy csak írtok?

pumpa · http://designpumpa.blog.hu 2010.04.25. 23:26:20

@supermatic: mindkettőt, csak szarul:) Egy másik, kapcsolódó koncepcióra linkeltem véletlen, de már javítva és persze köszi:)

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.04.26. 07:50:57

Parkolóhely nincs :-) Bicajjal meg megközelíthetetlen...

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása