2011.01.19. | pumpa | Szólj hozzá! | design pályázat koncept red dot

Red Dot Design Award 2010 - Mindennek az elején...

2010 végén, látványos külsőségek között hirdették ki a Red Dot Design Award 2010-es győzteseit. A díjat, illetvea versenyt az Essen-i Design Zentrum Nordrhein Westfalen szervezi 1955. óta. A nemzetközi kulteseménnyé cseperedett intézmény három területen oszt ki elismeréseket, így a design concept, a product design és a communication design területén rangsorolja az év legjobb munkáit. A DesignPumpán a következő napokban a concept design kiemelt, díjazott versenyzőit vesszük elő kicsit, vagyis olyan munkákkal találkozhat az olvasó, melyek elsőre talán erősnek tűnnek, talán megvalósíthatatlannak, de mindenképpen van bennük kraft...

A Red Dot egyfelől remek lehetőség a kicsi, de innovatív cégeknek, tervezőknek, másfelől a kiírásban célszerű szerepelnie minden olyan társaságnak, amely a formatervezés, illetve az ehhez kapcsolódó innovációs folyamatok terén élen járnak, vagy szeretnének ott maradni. Egy szóval: a Red Doton ott lenni, pláne nyerni komoly rang és még komolyabb hírverés.

A verseny értékét, nemzetközi rangját érzékelteti, hogy 56 ország 500 városából 2514 designer, 803 stúdió, 164 gyártó cég, és 75 egyetem képviseltette magát, összesen 3023 pályamunkával, vagyis a zsűri rendesen megizzadt, ráadásul kedvükre válogathattak a lecsóba valók közül. A concept design ernyője alatt 20 kategóriában osztottak abszolút első (best of the best), illetve további díjakat (Red Dot Award). A pumpa ezúttal nem válogat, valamilyen formában minden tervből villantunk valamit, kiemelve természetesen a legjobb munkát.

A zsűri a formatervek újszerűsége, a bennük rejlő ötlet mellett a termékfunkciók érvényesülését, a minőséget, ergonómiát és a környezetbarát tulajdonságokat is értékeli. A tagok között egytől-egyig elismert szakemberek ülnek, ha valakit részletesen érdekel munkásságuk, az alábbi linkeken tájékozódhat: Axel Thallemer, Carlos Hinrichsen, Danny Venlet, Dong Rui Feng, Kazuo Tanaka, Ken Nah, Patrick Chia, Vesna Popovi.

A következő Red Dot-posztban a concept design Pubilc Space kategóriájának díjazottjait soroljuk elő...

A bejegyzés trackback címe:

https://designpumpa.blog.hu/api/trackback/id/tr162595581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

DesignPumpa Speciál

Social...

Friss topikok

DP/FB

Editor's Hell

süti beállítások módosítása